"fotografia wymaga wyrzeczeń"
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- matti_1989
- -#
- Kontakt:
"fotografia wymaga wyrzeczeń"
http://www.youtube.com/watch?v=pKJUHmIk ... r_embedded
ps. Nie oglądam serialu "Majka":)
Znalezione na http://photographer.soup.io polecam.
ps. Nie oglądam serialu "Majka":)
Znalezione na http://photographer.soup.io polecam.
- matti_1989
- -#
- Kontakt:
Jezeli powaznie podchodzic do tego akurat watku to wydaje mi sie, ze poziom "kinematografii" polskiej typu serial jakas tam sedzia Anna, jest zenujacy bez wzgledu na to za jak powazne tematy biora sie autorzy przebojowych scenariuszy od przebojowych wydarzen kulturalnych, a wszystko to odgrywaja przebojowi aktorzy, ktorzy robia wrazenie, ze wlasnie ukonczyli czytanie poradnika "Jak w 24 godziny zostac swietnym aktorem". Klania sie Stuhr i jego rura do odetkania. Nie umiem ocenic poziomu polskiej fotografii, zaluje tylko, ze coraz wiecej miejsc gdzie belkota sie o zdjeciach i o technikach, gdzie dyskusje sprzetowe i technologiczne sa wymienne z opowiesciami Koziolka Matolka, a fotografia to takie cos czego nie trzeba wlasciwie pokazywac i nad nia sie zastanawia bo po co, zdjecia kazdy umie robic - popatrz na moje strzaly na naszej klasie czy facebuku. Jestem zatwardzialym wrogiem dywagacji co lepsze cyfra czy analog ale wielu dyskutantom ze wszystkich stron dalbym najprostrzy dalmierz do reki, taki bez zadnych pomiarow i poprosil o zrobienie zdjec, ktore sa cokolwiek warte.... Nie mowiac o tym ze czasem nie wiedza ludziska jak otworzyc kamere do zalozenia kliszy i dlaczego klisze sie zaklada odwrotnie niz w samolocie. Bo to jest potrzebna umiejetnosc dla wlasciciela feda ale takze dla kogos, kto na sesje wychodzi z plecakiem za kilka tysiecy dolarow. Wiedze o histori procesow fotograficznych zastepuje wiedza o strzalach z biodra i odwracanki (koniecznie jedna reka) bo to jest pro. Wsrod ludzi dyskutujacych o fotografii pelno takich, ktorzy na zderzaku ospoilerowanego rumaka przyklejaja sobie stikery typu "super street", a sa i tacy, ktorzy ostrza nadchwytem przy wlaczonej stabilizacji. Stad wlasciwie nie dziwi mnie, ze pojawiaja sie seriale takie i inne a linki do nich staja sie zaczatkiem do dyskusji. Cale szczescie, ze tutaj nie ma postow jaki masz duzy twardy dysk, jaki komputer czy jaka tapetke na pulpicie
ja mam taką tapetkętrumil9 pisze:Cale szczescie, ze tutaj nie ma postow jaki masz duzy twardy dysk, jaki komputer czy jaka tapetke na pulpicie

fajna?
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
jezeli mam juz sie wypowiedziec to nie podoba mi sie pomaranczowe tlo. Ja czasem siedze duzo przy komputerze i ostre kolory mecza oczy, kazdy niech ma co lubi ale na grzyba o tym pisac , jakby to bylo wazne, pokaz zdjecie jakie zrobiles tym mieszkowcem, nizej masz zdjecie z Bessy.

Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 20:54 przez trumil9, łącznie zmieniany 1 raz.
Możemy się śmiać ale ja osobiście znam osoby tak mówiące :) Śmiesznie to brzmi. Wiem, że to off top ale są teraz nagminnie źle akcentowane niemal wszystkie dłuższe słowa np. pomagaliśmy - nie wiem jak to napisać aby pokazać jak się powinno postawić akcent ale teraz połowa Polaków akcentuje na następną sylabę niż powinna. No i takie słowa brzmią beznadziejnie :)Jerzy pisze:"Nie czuję się gorszy, że robie cyfrom zdjęcia" :)
koniec off topu :)
- matti_1989
- -#
- Kontakt:
racja. mnie też zaczyna drażnić. chyba powtórzę sesję bessy z niebieskim kartonem.trumil9 pisze:jezeli mam juz sie wypowiedziec to nie podoba mi sie pomaranczowe tlo.

a tu recenzja przeze mnie popełniona o tym akurat modelu: http://www.aparaty.tradycyjne.net/recenzja,204.html
ps. przepraszam za zboczenie z tematu.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."