Dzięki peludito. Jeżeli podoba Ci sie mój lith to spróbuj sam, to naprawde nie jest trudne(bardziej czasochłonne) ani drogie jesli samemu składa sie chemie. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 19:45 przez Marianov., łącznie zmieniany 2 razy.
dzięki, kicia ma na imię Bianca i jest krótkowłosym brytyjczykiem, uwielbia pozować, ale nie wiedzieć czemu tylko przed analogiem, od cyfry ucieka ...widać wie co dobre ;)
Marianov. pisze:Dzięki peludito. Jeżeli podoba Ci sie mój lith to spróbuj sam, to naprawde nie jest trudne(bardziej czasochłonne) ani drogie jesli samemu składa sie chemie. Pozdrawiam!
Na razie usiłuję zgłębić tajniki zwykłej obróbki bw, dojść do swoich wniosków, nauczyć się robić jak najmniej zbędnych ruchów w ciemni itd. W każdym razie technika bardzo mi podchodzi i na bank nadejdzie ten dzień - podejmę rękawicę
Weesee, zazwyczaj używam tej mieszanki: węglan potasu / hydrochinion / bromek potasu / siarczan sodu. W różnych konfiguracjach. Jako węglanu używam Washing Soda, a siarczan sodu powinien być siarczynem sodu (wedle wszelkich litowych przepisów)ale nie mam go, spróbowałem pierwszy raz z siarczanem i tak zostało - działa. Kupie cz.d.a. węglan i siarczyn niedługo, zobacze jaka jest różnica.
Jeżeli chodzi o Fotonbrom to różne gradacje, zazwyczaj podpisuje pod zdjęciami a jeżeli nie - to Normalna. Karton cieki, gruby - różnie, zazwyczaj niebiesko-biały, błyszczący i suszony na błysk.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę napisać dużo więcej o warzeniem litu, ale może w innym wątku (bo już mocny offtop idzie:) i później, bo aktualnie trochę się śpiesze.
Marianov. pisze:Jeżeli ktoś jest zainteresowany mogę napisać dużo więcej o warzeniem litu, ale może w innym wątku (bo już mocny offtop idzie:) i później, bo aktualnie trochę się śpiesze.
Napisz na spokojnie, obszernie itp. Dział "Artykuły" czeka :)
Kolega rayman został dopisany do grupy Korex (Pool) na Flickr.
Przypominam, że każdy kto ma konto na tym forum, jeśli zechce to zostanie dopisany do grupy KOREX na Flickr. Po to właśnie ta grupa powstała.
Trzeba tylko podać swój "nick", pod którym się jest tutaj.