Film 70 mm
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Film 70 mm
Czy istnieje jakieś sensowne źródło błon szerokich na 70 milimetrów? O filmy 116 to raczej nie ma co pytać, ale może istnieje coś, z czego da się je wyciąć?
Film 70 mm
PPaweł Gosc z Indii sprzedaje przez Ebay. Sprzedawca rzetelny. W ofercie tylko Aviphot 200 w puszkach od 45 do 85m. Material podobno bez zarzutu. Innego zrodla nie znam.
-
- -#
Film 70 mm
Potwierdzam. kilka razy kupowałem. Tam jest chyba trzech w tej chwili, z różnymi cenami. Tylko teraz nie jest sezon na zakupy z Indii (choć kurs złotego zachęca). Przesyłka płynie równo miesiąc, gotując się w tropikalnym słońcu w jakimś kontenerze. Jeżeli cię nie pili sugeruję odczekać do listopada.
Ci goście sprzedaja nagatywy przeterminowane. Agfa robi je na bieżąco, ale minimalne zamówienia są chyba dosyć duże.
Ci goście sprzedaja nagatywy przeterminowane. Agfa robi je na bieżąco, ale minimalne zamówienia są chyba dosyć duże.
Film 70 mm
No proszę, jak miło. Tylko te przynajmniej 45 metrów trochę komplikuje
Ale dobrze wiedzieć.

-
- -#
Film 70 mm
Długości do wyboru, do koloru. Są też 30m, 60 i 100. Kiedyś wyrwałem z GB rolkę 150m. Nie wiem co to komplikuje, bo rozcinarko-nawijarko-konfekcjonator i tak trzeba sobie zbudować samemu i wtedy tniesz wzdłuż i w szerz jak ci pasi.
Pojedyńcza 30 lub 45 wyjdzie dosyć drogo. Cło stawka zerowa, tylko vat i symboliczna opłata celna.
Jeszcze rok temu można było tak przebierać w kodakach, ale się wzięły i skończyły :(
EDYTA:
Agfa aviphot jest nieperforowany, Kodak aerographic ma perforację.
Pojedyńcza 30 lub 45 wyjdzie dosyć drogo. Cło stawka zerowa, tylko vat i symboliczna opłata celna.
Jeszcze rok temu można było tak przebierać w kodakach, ale się wzięły i skończyły :(
EDYTA:
Agfa aviphot jest nieperforowany, Kodak aerographic ma perforację.
Film 70 mm
Komplikuje ilość, bo mi potencjalnie potrzeba tak bardziej 4,5 metra, niż 45.
-
- -#
Film 70 mm
oj, o takie ogonki to faktycznie trudno. W najbliższych tygoniach nie planuję cięcia.