Eve Arnold nie zyje

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
trumil9
-#

Eve Arnold nie zyje

Post autor: trumil9 »

Jedna z najwiekszych "ikon" fotografii w USA (i na swiecie) zmarla w dniu wczorajszym.
Eve Arnold
pozdrowienia, wojtek
przepraszam, nie mam polskich znakow
http://70fahrenheit.wordpress.com
Awatar użytkownika
przemur
-#
Kontakt:

Re: Eve Arnold nie zyje

Post autor: przemur »

trumil9 pisze:Jedna z najwiekszych "ikon" fotografii w USA (i na swiecie) zmarla w dniu wczorajszym.
Eve Arnold
Bylem kiedys na duzej wystawie fotografow Magnum. Najbardziej mnie emocjonowala perspektywa zobaczenia prac HCB. Jednak to jej fotografie wywarly na mnie najwieksze wrazenie... Mam wrazenie ze fotografia reporterska kiedys byla duzo ciekawsza.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Re: Eve Arnold nie zyje

Post autor: J.A. »

przemur pisze:
trumil9 pisze:Jedna z najwiekszych "ikon" fotografii w USA (i na swiecie) zmarla w dniu wczorajszym.
Eve Arnold
Bylem kiedys na duzej wystawie fotografow Magnum. Najbardziej mnie emocjonowala perspektywa zobaczenia prac HCB. Jednak to jej fotografie wywarly na mnie najwieksze wrazenie... Mam wrazenie ze fotografia reporterska kiedys byla duzo ciekawsza.
Bo była robiona z własnej potrzeby przekazu, która siedziała w fotoreporterze. A teraz jest robiona na zamówienie, czy to gazety, czy pod WPP.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
trumil9
-#

Post autor: trumil9 »

Powinienem w zasadzie dopisac do mojego ostatniego postu w "ksiazkach" ale nie pokaze sie to jako nowa wiadomosc. A jest okazja, z UK za $7 mozna kupic ksiazke, ktory kazdy kto chociaz troche kocha fotografie musi miec - zbior fotografii wykonanych przez czlonkow grupy Magnum. Podaje link - kto pierwszy ten lepszy.
In Our Time
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 05:30 przez trumil9, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrowienia, wojtek
przepraszam, nie mam polskich znakow
http://70fahrenheit.wordpress.com
ODPOWIEDZ