E6
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
E6
Jak wiadomo proces E6 może być 6-cio kąpielowy lub 3-kąpielowy,czy wywoływacz b&w i wywoływacz barwny są przygotowane z takiego samego przepisu? 

Uzależniony od fotociemni .
E6
Nie w obu systemach są różne. Znaczy wywoływacz cz-b może być taki sam, ale barwny już nie. W 3 kąpielowym w wywoływaczu barwnym musi być także zadymianie, czego nie ma w procesie 6-cio kąpielowym.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
E6
Czy to jest ten przepis?
Calgon
Fosforan sodu kryształy
Wodorotlenek sodu
Siarczyn sodu, bezwodny
Bromek sodowy
Jodek potasu
Tiocyjanian sodu
Kwas Citrazinic
CD3
Calgon
Fosforan sodu kryształy
Wodorotlenek sodu
Siarczyn sodu, bezwodny
Bromek sodowy
Jodek potasu
Tiocyjanian sodu
Kwas Citrazinic
CD3
Uzależniony od fotociemni .
E6
Nie mam pojęcia.
Składam chemię tylko w przypadku, gdy gotowa jest do d. jak w przypadku Fomy R, lub jest relatywnie koszmarnie droga, jak w przypadku Fomy R. Wtedy robię na jakimś dobrym sprawdzonym przepisie.
Lub składam chemię gdy nie można po prostu kupić odpowiednich chemikaliów. Na razie E-6 jest dostępne i jeszcze nie kosztuje majątku, więc się nie interesowałem.
Składam chemię tylko w przypadku, gdy gotowa jest do d. jak w przypadku Fomy R, lub jest relatywnie koszmarnie droga, jak w przypadku Fomy R. Wtedy robię na jakimś dobrym sprawdzonym przepisie.
Lub składam chemię gdy nie można po prostu kupić odpowiednich chemikaliów. Na razie E-6 jest dostępne i jeszcze nie kosztuje majątku, więc się nie interesowałem.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150