Dzień dobrywieczór
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Dzień dobrywieczór
Właśnie popełniłem nieroztropnie czyn rejestracji mojej skromnej egosoby na zacnym forum Koreks, co czyni mnie zobowiązanym przywitać się z zacnym gronem, co niniejszym czynię niemniej jednak mając obawy wszelakie czy w miejscu dobrym ;) ;)
- technik219
- -#
Już radzibyśmy powitać Twoje jestestwo na naszym konwentyklu, jednakowoż zasiałeś niepokój w sercach naszych, czyżeś dostatecznie wytrwały duchem obcować z nami na dobre i złe? Frasuje nas niezmiernie niezdecydowanie Twoje, boć to: i chciałbym i boję się, a wzmianka o nieroztropności czynu tego niepomiernie nas skonfundowała. Czyżbyś do decyzji o akcesyi do kompaniji naszej został w jakiś sposób przymuszon? Czy możeś napojami ognistymi zamroczon i teraz żałujesz?
My każdego do towarzystwa przyjmiem, kto zacny i wytrwały, tudzież umiłowanie znajdujący w zbożnym dziele daggerotypowania. Jeśliś takowymi przymiotami obdarzon, tedy witaj!
[ Dodano: Pon 02 Lis, 2015 ]
Niech się Kolega nie boi, będzie git. Zdaj tylko relację: czy działałeś już w temacie fotografii na materiałach klasycznych, czy dopiero masz zamiar się tego nauczyć? Czasem spijamy sobie z dziubków, a czasem skaczemy tu sobie do gardeł, aż pirze leci. Ale atmosfera jest zacna
My każdego do towarzystwa przyjmiem, kto zacny i wytrwały, tudzież umiłowanie znajdujący w zbożnym dziele daggerotypowania. Jeśliś takowymi przymiotami obdarzon, tedy witaj!
[ Dodano: Pon 02 Lis, 2015 ]
Niech się Kolega nie boi, będzie git. Zdaj tylko relację: czy działałeś już w temacie fotografii na materiałach klasycznych, czy dopiero masz zamiar się tego nauczyć? Czasem spijamy sobie z dziubków, a czasem skaczemy tu sobie do gardeł, aż pirze leci. Ale atmosfera jest zacna

Lux mea lex
siła i moc!
witamy na korex'ie, a nie na (w?) koreksie.
witamy na korex'ie, a nie na (w?) koreksie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
- technik219
- -#
nie ma, ale jest używana w słowach pochodzenia obcego, na przykład "korex". skąd się w ogóle wziął "korex"? T. Cyprian coś tam pisał kiedyś, o tanku typu "korex", ale w Internetach nie znalazłem potwierdzenia.technik219 pisze:W polskim abecadle nie ma litery "x"![]()
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
o widzisz. mnie coś dzwoniło, że to byłą jakaś angielska firma, a nigdzie nie napisali, że pierwszy tank, właśnie leiki, nazywał się "correx".phariseo pisze:Był taki korex, Leica Correxod niego wszystko się zaczęło.
przykładów pangramów jest więcej, ma się rozumieć: https://pl.wikipedia.org/wiki/Pangram#j.C4.99zyk_polskiJ.A. pisze: Mężny bądź, chroń pułk twój i sześć flag.
- technik219
- -#
zacytowałbym majora Stopczyka, ale nie zrobię tego, bo zawsze jak cytuję Stopczyka, albo innego esbeka, to mnie banują. albo sam się banuję.nord pisze:odnoszę wrażenie koledzy, że wy coś mocno popalacie. zauważyłem, że coś ostatnio mocno czepliwi jesteście, o wszystko niemal. no to ja się też przyczepiam do waszej czepliwości.