5'10 Tekst dziewczynki "This is the devil camera" mogli podchwycić autorzy tego filmu.
Prawdą jest, że jeśli ktoś nie widział czegoś wcześniej, to wyda mu się czarną magią (moim zdaniem grupa amerykanckich dzieci jest kiepską grupą do badań)
Ja osobiście odebrałem ostatnio telefon od znajomej, żeby wyciągnąć jej film z zenita, bo nie ma bladego pojęcia pojęcia jak to zrobić i chyba zdążyła już coś zepsuć...skąd mogła wiedzieć jak to zrobić, nie trzymając nigdy wcześniej tego aparatu w ręce...
a tak na marginesie. dawno temu byłem w niemczech "na robotach". w owym czasie bardzo popularne były kompakty analogowe, więc miejscowa telewizja pełna była ich reklam. fuji reklamowało swój najnowszy aparat w sposób następujący. otóż przed kamerą posadzili niemowlaka w pampersie, dali mu do łapek aparat i rolkę filmu, brzdąc chwilkę bawił się aparatem po czym wsadził doń kasetę z filmem i zatrzasnął klapkę. aparat zrobił bzzzzziijuu a głos lektora oznajmił "alles".
zapewne jakaś manipulacja, ale bardzo sugestywnie zrobiona.
rbit9n pisze:niekoniecznie Grzegorzu. zawsze można włożyć kasetę "do góry nogami". tak czy siak świat idzie do przodu i stare czasy już nie wrócą, podobnie jak moje włosy.
Nic mi tak dobrze nie wyszło jak włosy
[ Dodano: Wto 18 Lis, 2014 ]
Saradok pisze:.skąd mogła wiedzieć jak to zrobić, nie trzymając nigdy wcześniej tego aparatu w ręce...
Do wyjęcia karty sd. cf itd też jest potrzebna instrukcja. Na drzwiczkach njaczęściej są obrazki.
[ Dodano: Wto 18 Lis, 2014 ]
nord pisze:zapewne jakaś manipulacja, ale bardzo sugestywnie zrobiona.
Napwno.
Jedyny naprawdę łatwy system to była słynna słuchawka telefoniczna. Pocet 110. Nawet Kodak tak to reklamował. Zakładanie filmu proste jak odłożenie słuchawki telefonicznej. Potem była patent Kodak Disc - też bardzo łatwy, ale się nie przjął. I APS. W nim faktycznie wystarczy otworzyć klapkę i włożyć kasetkę.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"