Duze szitki w tubach/koreksach
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
Powtarzalność stuprocentowa. Przecież nic się nie zmieni jeśli będziesz kręcił z odchyłkami od stałej prędkości bo wywoływacz i tak nie zdąży się zużyć.
[ Dodano: Pon 25 Lis, 2013 ]
jedyne co skłaniałoby mnie do wywoływania inaczej niż rotacyjnie to wywoływanie scen o ogromnej rozpiętości tonalnej, np. wywoływanie N-3 i więcej - ze względu na większy kontrast cieni przy wywoływaniu z mieszaniem co minutę vs rotacyjnie. Ale to extremum które bardziej teoretycznie się rozważa niż stosuje bo takich scen jest bardzo mało.
[ Dodano: Pon 25 Lis, 2013 ]
akutancja wg mnie jest mocno przereklamowana. i można się załapać na efekt brzegowy który jak dla mnie wygląda kretyńsko. ale jeśli już ktoś strasznie chce mieć namacalne dowody na akutancje to nie powinien wychodzić poza średni format i robić tylko duże odbitki.ModusOperandi pisze:Z ciekawości zapytam o wołanie akutancyjne - tymi ciągle należy obracać a przynajmniej taki film widziałem w sieci, zatem jak to wygląda w przypadku akutancji?
jedyne co skłaniałoby mnie do wywoływania inaczej niż rotacyjnie to wywoływanie scen o ogromnej rozpiętości tonalnej, np. wywoływanie N-3 i więcej - ze względu na większy kontrast cieni przy wywoływaniu z mieszaniem co minutę vs rotacyjnie. Ale to extremum które bardziej teoretycznie się rozważa niż stosuje bo takich scen jest bardzo mało.
-
- -#
- Kontakt:
-
- -#
- Kontakt:
bardziej irytujące jest to, że połowę tej ceny robi wysyłka.
Dlatego pytałem o miejsce zakupu ale wygląda na to, że nie ma dystrybutora po tej stronie wody. A to z kolei oznacza, że nie ma tez pewnie chętnych odpowiednio dużo. Nawet się zastanawiałem czy nie kupić 4-5 kompletów do sprzedania, żeby przesyłka się rozłożyła na więcej, ale obawiam się, że utknął bym z nimi na 10 lat ;/
Dlatego pytałem o miejsce zakupu ale wygląda na to, że nie ma dystrybutora po tej stronie wody. A to z kolei oznacza, że nie ma tez pewnie chętnych odpowiednio dużo. Nawet się zastanawiałem czy nie kupić 4-5 kompletów do sprzedania, żeby przesyłka się rozłożyła na więcej, ale obawiam się, że utknął bym z nimi na 10 lat ;/
-
- -#
- Kontakt:
Ja 8x10 do kolodionu w sumie kupiłem, ale zwykły cz/b też od czasu do czasu miło byłoby zrobić, powiększać tego raczej nie będę, styknę sobie i mi styknie ;>
Poza tym - jeszcze raz - cena jest akceptowalna, wkurza mnie przesyłka, w dzisiejszych czasach, kiedy samoloty i statki kursują setkami dziennie w tą i tamtą to jest dużo za dużo.
...w naszym kraju pięknym... bo gdyby to było 70 pln a nie usd to... ale u nas nawet krajowy kurier potrafi więcej wziąć...
Skończy się pewnie i tak zakupem bo alternatywy nie widzę - może znajdę kogoś na wspólne zakupy i się rozłoży przesyłka.
Poprawka - alternatywą jest jobo ale tam mamy zamiast 500 zł 1800 :P
Poza tym - jeszcze raz - cena jest akceptowalna, wkurza mnie przesyłka, w dzisiejszych czasach, kiedy samoloty i statki kursują setkami dziennie w tą i tamtą to jest dużo za dużo.
...w naszym kraju pięknym... bo gdyby to było 70 pln a nie usd to... ale u nas nawet krajowy kurier potrafi więcej wziąć...
Skończy się pewnie i tak zakupem bo alternatywy nie widzę - może znajdę kogoś na wspólne zakupy i się rozłoży przesyłka.
Poprawka - alternatywą jest jobo ale tam mamy zamiast 500 zł 1800 :P
- ModusOperandi
- -#
- Kontakt:
Pytanie o akutancję wzięło się stąd, że wołam w ten sposób 'listki' RTG 4x5". Materiały te póki co - najlepiej mi wychodzą właśnie w wołaniu akutancyjnym. Myślałem o kroku w przód i przejściu w pieleszu domowym na 18x24, wtedy będę musiał je wołać w czymś bardziej wygodnym niż kuwety.
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
taaa... ostatnio kupiłem pióro w usa i zapłaciłem $9 za paczkę, więc rozumiesz.taharii pisze:Poza tym - jeszcze raz - cena jest akceptowalna, wkurza mnie przesyłka, w dzisiejszych czasach, kiedy samoloty i statki kursują setkami dziennie w tą i tamtą to jest dużo za dużo.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr