A kolega się nie poczuwa?
Durst M707 Color / Rodagon 50mm problem z powiększeniem obrazu
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Jakoś niekoniecznie...
Zrobię pierwsze testy, gdy tylko wpadnie mi w ręce moja stara miseczka od magnifaxa, wg mnie powinno zadziałać
przy okazji ktoś wie do czego służy ten element?

O ile dobrze zrozumiałem z wszelakich instrukcji- do oświetlania, ale wykorzystywany jest chyba tylko w głowicach BW
W mojej głowicy kolorowej jest otwór, ale zaślepiony, a źródło światła to halogen.
Zrobię pierwsze testy, gdy tylko wpadnie mi w ręce moja stara miseczka od magnifaxa, wg mnie powinno zadziałać
przy okazji ktoś wie do czego służy ten element?

O ile dobrze zrozumiałem z wszelakich instrukcji- do oświetlania, ale wykorzystywany jest chyba tylko w głowicach BW
W mojej głowicy kolorowej jest otwór, ale zaślepiony, a źródło światła to halogen.
to jest gniazdo, gwint E27 żarówki do głowicy cz-b.
instrukcja po francusku: http://durst.loremi.com/instruction/M707_BW_FR.pdf
instrukcja po francusku: http://durst.loremi.com/instruction/M707_BW_FR.pdf
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Tak, widziałem instrukcje, przeglądałem także do dursta 605. Tam właśnie, o ile mnie pamięć nie myli, zauważyłem, ze są dwa możliwe źródła światła: zarowka E27 (Głowica BW) lub halogen (głowica kolorowa).
Chyba działanie z halogenem będzie Ok przy wykonywaniu odbitek cz-b, koloru nie zamierzam robić. Taki powiekszalnik to dla mnie porządane rozwiązanie ze względu na wbudowane filtry, mam dość filtrów ilfordowskich.
Chyba działanie z halogenem będzie Ok przy wykonywaniu odbitek cz-b, koloru nie zamierzam robić. Taki powiekszalnik to dla mnie porządane rozwiązanie ze względu na wbudowane filtry, mam dość filtrów ilfordowskich.