Jeśli siedzisz w pociągu lub w samolocie obok kogoś, kto cię bardzo irytuje...
1. otwórz cicho i powoli torbę z laptopem
2. wyjmij laptopa
3. uruchom komputer
4. upewnij się, że osoba która nie daje ci spokoju dokładnie widzi ekran
5. otwórz program pocztowy na tej wiadomości
6. unieś wzrok ku górze, zamknij oczy
7. kliknij na TEN LINK
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
ostatnio kan_gory, wrzucił zapytanie o Noctiluxa 50/1,0 viewtopic.php?t=856#9259 , o którym zresztą już raz dyskutowaliśmy. pisałem wtedy o Canonie 50/0,95 i dziś znalazłem na pewnym forum wątek o tym canonie, miałem wkleić w tamtym wątku, ale jak zacząłem czytać, stwierdziłem, że bardziej pasuje tutaj. voila! http://www.cyberfoto.pl/obiektywy-i-lam ... iektyw.htm
widzę, że na tamtym forum nikt nie słyszał o wartości EV i jej zastosowaniu.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
Niesamowity jest poziom wiedzy dzisiejszych fotografow. Moze nawet nie poziom wiedzy a spostrzegawczosc i przyswajanie informacji. Czlowiek wkleja zdjecie 50/0.95 a zaraz pod tym inny pisze, ze nie ma obiektywow jasniejszych niz f1. Dalej pada zapytanie o tiltowe zdjecia - ktos wrzuca fotografie autora z aparatem a reszta nadal zastanawia sie co to za sprzet. Nikt nie zauwazyl jeszcze, ze nizej od jedynki jest jeszcze zero? Czy to jest normalne, czy tylko ja jestem taki madry? Bo powaznie, jest to dla mnie przerazajace.
Ciekawostka - Zobaczcie jak pieknie zmieniaja sie wielkosci zrenicy wejsciowej - czy jak to zwal, kiedy dochodzicie do wartosci zerowych.