Czyżby światełko w tunelu?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
technik219
-#

Czyżby światełko w tunelu?

Post autor: technik219 »

Wyszperane na Fejsbuku:
http://www.adox.de/Photo/adox-acquires- ... ting-line/
Może będą CHS II i Silvermax w średnim formacie? Tylko te ceny... Nie spodziewam się, żeby było tanio, ale przecież fotografia nigdy nie była zabawą dla ubogich.
Lux mea lex
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

technik219 pisze:Nie spodziewam się, żeby było tanio, ale przecież fotografia nigdy nie była zabawą dla ubogich.
Czy można tego użyć jako stopki?

A na marginesie. Gdzieś mi się na Korexie przewijały tematy o super 8, a teraz nie moge znaleźć.
Edyta znalazłem.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
pan_ryba
-#

Re: Czyżby światełko w tunelu?

Post autor: pan_ryba »

technik219 pisze: Może będą CHS II i Silvermax w średnim formacie? Tylko te ceny... Nie spodziewam się, żeby było tanio, ale przecież fotografia nigdy nie była zabawą dla ubogich.
CHS II już jest.
Awatar użytkownika
technik219
-#

Znalazłem jeszcze to:

https://www.youtube.com/watch?v=CY5gHUu ... e=youtu.be
pan_ryba pisze:CHS II już jest.
Ups... Ale, w myśl starej weselnej przyśpiewki: "Mało, mało! Wincy by się zdało!"
Lux mea lex
erhard
-#

Post autor: erhard »

Originally Posted by ADOX Fotoimpex View Post
Just a little bit. Film remains unrealistically competitive in price and the most common speed is 400 ASA. So this is within the niche the largest group and therefore all big players target this group. If you have a bigger machine you can coat at lower costs than we can (given that you make a certain quantity). So the prime target for our new machine is specialty products which the big ones don´t make rather than "yet another" 400 ASA film produced at higher costs.
Możliwe więc nowe produkty, plus info, że produkcja na nowej linii planowana jest na grudzień 2015r.
Awatar użytkownika
technik219
-#

Czyli, z tego co zrozumiałem, nie będzie to kolejny film 400 ASA, którego użytkownicy są "targetem" większości producentów, ale produkt specjalistyczny, którym owi "wielcy" nie chcą sobie zawracać głowy.
Ciekawe co to będzie? Jakiś nowy crossbird? Z wcześniejszych relacji wynikało, ze maszyna zakupiona od Ilforda oblewała materiały Ciba. Może więc reaktywacja Cibachrome? Poczekamy, zobaczymy :-)
Lux mea lex
ODPOWIEDZ