Czy ktoś mógłby wydrukować dekielek na drukarce 3D?

Statywy, światłomierze, skanery.. i wszystko czego jeszcze możemy używac

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

aka
-#

Post autor: aka »

Tomasz. pisze: 18 lut 2025, 21:18 na ebay jest taniej ten sam dekiel
VAT płaciłeś? Jak chiński sprzedawca dołoży jakąś fakturę (a potrafią to zrobić) to umarł w butach bo w PL celnicy naliczą po swojemu i jeszcze opłata za odprawę i bujaj się z ebay o zwrot, a jak trafisz na FedEx to kicha... Na ali... VAT jest doliczony, a przesyłka albo kosztuje symbolicznie, albo nic. Zwrot też zwykle łatwy i na koszt sprzedawcy.
Awatar użytkownika
Tomasz.
-#
Kontakt:

Post autor: Tomasz. »

aka pisze: 19 lut 2025, 08:22 VAT płaciłeś? Jak chiński sprzedawca dołoży jakąś fakturę (a potrafią to zrobić) to umarł w butach bo w PL celnicy naliczą po swojemu i jeszcze opłata za odprawę i bujaj się z ebay o zwrot, a jak trafisz na FedEx to kicha... Na ali... VAT jest doliczony, a przesyłka albo kosztuje symbolicznie, albo nic. Zwrot też zwykle łatwy i na koszt sprzedawcy.
Tak, płaciłem. To było dokładnie jakoś tak, że 32.85$ kosztował dekiel, 2.98$ wysyłka i 8.25$ VAT - wszystko łącznie opłaciłem na ebau - 44.08$, także do mnie dekiel dotarł już bez żadnych dodatkowych ceregieli
oKuba pisze: 18 lut 2025, 21:22 Jak widać musicie być wielkimi fanami dekli. Co prawda mój egzemplarz kupiłem z deklem, ale gdyby go nie było, to nawet by mi do głowy nie przyszło aby się za nim rozglądać..
no nie wiem... Po prostu robiłem serwis i przy okazji stwierdziłem, że trochę szkoda obiektywu żeby bez dekla obijał się w torbie :lol:
MorganG
-#

Post autor: MorganG »

Jak bedziecie mieli taki pasujacy dekielek, z "pewnymi" wymiarami, to wydrukowac nie problem. Nawet mam na czym :) A jesli ktos jest oblatany w Autocadzie i innym Solidworkse i bedzie w stanie zrobic model to juz wogole hulaj dusza.
ODPOWIEDZ