Ten post jest moim przywitaniem z Wami i pozdrowieniem, jako że "świeży" tu jestem :)
Chwalić się będę, bo mnie duma wręcz rozpiera - w końcu po niecierpliwym kompletowaniu sprzętu i pełnym emocji przystosowywaniu pomieszczenia uruchomiłem prostą ciemnię cz-b

Nie mogę narzekać w porównaniu do tych koleżanek i kolegów, którzy swój dobytek muszą rozkładać w niewielkich łazienkach, bo mi się udało ten majdan w miarę sprawnie rozlokować w pokoju. Nawet są efekty moich pierwszych zmagań w postaci odbitek, których skany pozwolę sobie poniżej zamieścić i przywitać wszelką krytykę :) Żałuję tylko, że większość negatywów, które do tej pory zrobiłem to kolory, bo jednak z nich odbitki na cz-b papierze nie wychodzą mi tak "soczyste" jak te z tradycyjnych srebrowych materiałów :(
Wracam więc do czytania forum oraz zabaw z chemią i osprzętem życząc Wam (i sobie też) tego, czego należy życzyć "ciemniakom". No właśnie... czego należy nam życzyć? Tak jak analogicznie żeglarzom życzy się "stopy wody pod kilem" i "pomyślnych wiatrów"?
1.
2.
3.
4.
5.