Contax Aria
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
- Kontakt:
- technik219
- -#
To nie defekt, tylko błąd konstrukcyjny, jeśli tak można to określić. Wyczerpanie baterii zajmowało mu trochę dłużej niż miesiąc. Jakieś 8-9 miesięcy. Jeśli wyczerpuje w ciągu miesiąca to ma zwarcie w elektronice. Jednak nie ma co dzielić włosa na czworo, OM 2N i OM 4Ti są pod tym względem nieporównywalnie lepsze. Żeby nie było za słodko, to przy wyborze OM-a trzeba się orientować w pewnych "smaczkach". Za dużo o tym teraz, więc jakby kogo interesowały szczegóły, to odsyłam do www.ompl.orgrbit9n pisze:OM-4 miał jakiś efekt zasilania i mimo że wyłączony (sam się wyłączał, nie posiadał przełącznika jak OM-2n), potrafił wyczerpać baterię w niespełna miesiąc.
Lux mea lex
Chciałeś kupować OM 4Ti więc i tak oszczędzisz (-:Vito Corleone pisze:Po przemyśleniach stwierdzam, że wybór pada na Canona A1!
Zastanawiam się czy przykładowo A1+50/1.4 za 550-600 zł to dobra cena?
Poczytaj tę stronę http://carewicze.republika.pl/A1.htm
Poczytaj tam o trybie manualnym w tym aparacie oraz o smarowaniu amortyzatora lustra.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
-
- -#
- Kontakt:
nie wiem, nie miałem OM-4, ale słyszałem z pierwszych rąk o rozładowywaniu w niespełna miesiąc.technik219 pisze:To nie defekt, tylko błąd konstrukcyjny, jeśli tak można to określić. Wyczerpanie baterii zajmowało mu trochę dłużej niż miesiąc. Jakieś 8-9 miesięcy. Jeśli wyczerpuje w ciągu miesiąca to ma zwarcie w elektronice. Jednak nie ma co dzielić włosa na czworo, OM 2N i OM 4Ti są pod tym względem nieporównywalnie lepsze. Żeby nie było za słodko, to przy wyborze OM-a trzeba się orientować w pewnych "smaczkach". Za dużo o tym teraz, więc jakby kogo interesowały szczegóły, to odsyłam do www.ompl.org
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Błąd. Canony serii A często cierpią na astmę. Zanim się kupi trzeba aparat osłuchać i trzeba wiedzieć czego słuchać. Co nie jest możliwe na odległość. Poszukaj na forum, było nie dawno 1-2 mce do tyłu.Vito Corleone pisze:Po przemyśleniach stwierdzam, że wybór pada na Canona A1!
Czyli astmie.mrek pisze:oraz o smarowaniu amortyzatora lustra.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
-
- -#
- Kontakt:
To może pożycz od kogoś jakiś aparat, strzel film i będziesz wiedział czy obsługa tego sprzętu Ci leży.Vito Corleone pisze:To już wiem o co chodziło w jednej z aukcji gdzie w opisie było napisane ,,migawka nie gwiżdże''
No to znowu mam mętlik...
Piszesz, że szukasz "nowy" korpus. Na czym robiłeś do tej pory?
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
-
- -#
- Kontakt: