Przepraszam, źle zrozumiałem.
Co oznaczają te boty?
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Co oznaczają te boty?
Wyjaśnisz mi zatem po co nam ona? Bo to co opisujesz o diagnozach i uczestniczeniu w procesach badawczych to nie inteligencja.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Co oznaczają te boty?
Digger... do dzisiaj wspominam jedyną sensowną grę na komputery

To tak, ale nie koleś w budce z hotdogami. Koleś od hotdogów musiałby poczekać na powszechny internet (jakieś AOL, czy czym ni tam sobie zorganizowali Wieczny Wrzesień), a potem jeszcze na sensownej prędkości internet komórkowy, żeby to mieć z tej budki.miki11 pisze: ↑18 maja 2023, 15:15 Ech... ta wszechwiedza...
https://en.wikipedia.org/wiki/PC1512
Dokładnie ten model.
Co oznaczają te boty?
W dosbox na linuksie można odpalić bez problemu oryginały. Screen sprzed chwili. Na win, to nie wiem

Co oznaczają te boty?
I pewnie tylko o XT przeczytałeś. I pewnie tylko to zdanie z całej wypowiedzi. Bo do meritum jak zwykle nie dotarłeś.
Albo jak zwykle nie masz nic sensownego ad rem do powiedzenia.
Musiałem to umieścić w cytacie, bo to była cezura czasowa.
"W drugiej połowie lat 80-tych... potem przyjechał kumpel z ameryki".
Co oznaczają te boty?
Wolę być impertynentem niż ignorantem.
Co oznaczają te boty?
To nie inteligencja, tylko sztuczna inteligencja AI, o tym rozmawiamy. Nie należy mieszać tych dwóch pojęć, bo się różnią.
Poniżej artykuł, który zobrazuje o czym mówimy:
https://filarybiznesu.pl/wiekszosc-firm ... S42MC4wLjA.
Co oznaczają te boty?
To nie noga, tylko sztuczna nogo, nie należy mylić tych pojęć, bo się różnią.
To oczywista oczywistość.
Natomiast nie różni się cel istnienia owych.
Co oznaczają te boty?
Co oznaczają te boty?
Chyba nie zrozumiałeś
Człowiek robi coś sztucznego by to coś pomagało mu w jego działaniach. Nie robi protez po to by protezy żyły własnym życiem.
Ergo, proteza nogi ma pomagać konkretnemu człowiekowi w poruszaniu się. A sztuczna inteligencja pomagać ludziom w rozwiązywaniu ludzkich problemów. Inaczej z punktu widzenia człowieka nie mają obie protezy sensu bytu.
Człowiek robi coś sztucznego by to coś pomagało mu w jego działaniach. Nie robi protez po to by protezy żyły własnym życiem.
Ergo, proteza nogi ma pomagać konkretnemu człowiekowi w poruszaniu się. A sztuczna inteligencja pomagać ludziom w rozwiązywaniu ludzkich problemów. Inaczej z punktu widzenia człowieka nie mają obie protezy sensu bytu.
Co oznaczają te boty?
Puść sobie jakikolwiek film omawiający teorię pisania oprogramowania AI. Mam wrażenie, że przykładasz do tej nowej dziedziny starą suwmiarkę. Tu dawna logika nie wystarcza. Naczelna idea algorytmów AI zakłada gromadzenie dużej ilości informacji, przetwarzanie i autonomiczne wyciąganie wniosków. Być może obecnie to ostatnie jeszcze jest w początkowej fazie, ale niemiecki samolot odrzutowy Messerchmidt'a też kiedyś wydawał się diabelskim wynalazkiem, a dzisiaj jest to podstawowy napęd w lotnictwie. Ci, którzy patrzą nieco dalej (i mają w temacie teorii algorytmów dużą wiedzę i doświadczenie) już dzisiaj piszą o poważnych obawach. Z tych technologii bardzo chętnie skorzysta najpierw wojsko (bynajmniej nie w trosce o etykę), potem koncerny farmaceutyczne (bynajmniej nie w trosce o zdrowie), a potem kolejne sektory. Zapomniałem o władzy, ona też jest zainteresowana wykorzystaniem takiego kagańca dla społeczeństwa. I mam tu na myśli tą realną władzę, która siedzi sobie cicho w drugim rzędzie.