Ciekawy zegar
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Ciekawy zegar
Witajcie, może ktoś miał kiedyś do czynienia z takim zegarem, pani w internecie ma zagwozdkę a ja sam chętnie bym się dowiedział jak się toto obsługuje
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Ciekawy zegar
Na moje oko, czasy się sumują, tj. jak naciśniesz 20+4+2+0.4+0.1, to otrzymasz 26,5 sekundy. П to Początek odliczania. С to Reset czasomierza. К to Kadrowanie, czyli włączenie ciągłe powiększalnika. Ф to włącznik lampy ciemniowej. Tu http://rw6ase.narod.ru/00/wne/interval_m.html masz więcej zdjęć i schemat (z niego odczytałem znaczenie przycisków). Z tyłu są gniazda dla lampy (50 W) i powiększalnika (500 W). Nie wiem, co oznaczają przyciski z kółkami, na schemacie mają oznaczenia kolejno 0.25Р (czyli R), 0.375Р, 0.5Р i 0.75Р. Może to ograniczenie mocy (jasności) żarówki powiększalnika.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
Łukasz Bakuła
Ciekawy zegar
bakulik, dzięki wielkie 
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."