Chciałbym posiadać aparat na film, ale mnie nie stać :/

Fotografia alternatywna - Czyli coś innego niż wszyscy ;)

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

junkers_ju-87
-#

Post autor: junkers_ju-87 »

trumil9 pisze:Dajcie sobie siana i piszcie tutaj o fotografii alternatywnej....
jak wyżej tylko x 19 ,5

W kółko to samo . cyfra analog analog cyfra .

Ten temat powinien być z "urzędu " zabroniony.
ju_87
szable
-#
Kontakt:

Post autor: szable »

opodatkować !
Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

Post autor: KAPA »

temat faktycznie może i zbędny, ale świadczy o jednym, ludziska się miotają, chcą się dowartościować, potwierdzić, że "mój wybór" jest właściwy, są inni, którzy wybrali tak jak ja.
Temat zbędny, bo wiadomo, że są inni, podobnie myślący jak i cały zastęp opozycji, czyli myślących inaczej.
Pytania tego typu zadają Ci, którzy nie doszli jeszcze do wniosku, że do konkretnego zadania używa się konkretnego narzędzia i tylko tyle różni młotek od wkrętaka, że pierwszym się tłucze a drugim wkręca.
W naszym przypadku narzędzia służą do popełnienia fotografii, to od twórcy zależy jakie narzędzie weźmie do ręki, mnie cieszy, że mam wybór. Czy to naprawdę takie ważne jakim sprzętem zostało stworzone dzieło które mnie zachwyca?
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Ale przecież nikt tu nie pisze o fotografiach, a tylko o fotografowaniu - więc narzędzie jest ważne.
Awatar użytkownika
KAPA
-#
Kontakt:

Post autor: KAPA »

Niby ważne, ale dyskusja sprowadza się czy cyfrą go przez łeb czy analogiem, a ja mówię, to zależy ode łba czym go potraktować, a i tak liczy się efekt końcowy, ergo mało mnie obchodzi czym zrobione, czy guma, czy analog, czy cyfra, czy kolodion, czy na szkle, czy pinhole na czymkolwiek. Mnie interesuje jeżeli wzrusza, czyli dostarcza wzruszeń, wrażeń, to jest dla mnie ważne. Może być zrobione widelcem, mnie to dynda.
Awatar użytkownika
ModusOperandi
-#
Kontakt:

Post autor: ModusOperandi »

KAPA - Amen!
Zasadniczo to ona słuszna jest... ta koncepcja...
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

KAPA pisze:Niby ważne, ale dyskusja sprowadza się czy cyfrą go przez łeb czy analogiem, a ja mówię, to zależy ode łba czym go potraktować, a i tak liczy się efekt końcowy, ergo mało mnie obchodzi czym zrobione, czy guma, czy analog, czy cyfra, czy kolodion, czy na szkle, czy pinhole na czymkolwiek. Mnie interesuje jeżeli wzrusza, czyli dostarcza wzruszeń, wrażeń, to jest dla mnie ważne. Może być zrobione widelcem, mnie to dynda.
wszystko w temacie !
kolega który założył ten wątek, pewno po to również założył sobie konto, po prostu chciał wywołać kolejną wojenkę, żeby coś się działo.

czasem przyglądam się takim działaniom i mam nieodparte wrażenie, że ktoś próbuje importować na korex wzorce zachowań z innego portalu n/t fotografii analogowej. brakuje tylko żeby ktoś założył wątek o filozofii i taki powitalny - żegnający się.
studio1975
-#

Post autor: studio1975 »

Ja na maila nie otrzymałem komunikatów, że tu były wypowiedzi :/

Film MAM wybrany. Professionalny.

Obiektywy. Chciałbym zamienić na jeden - superzoom. nie mieści się to w plecaku.

__
Kanonier
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

studio1975 pisze:Ja na maila nie otrzymałem komunikatów, że tu były wypowiedzi :/
trzeba było kliknąć "Śledź odpowiedzi w tym temacie".
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Post autor: ulv »

studio1975 pisze:Film MAM wybrany. Professionalny.
Kodak PRO Foto 100 XL? ;-) Nie byłem w stanie się oprzeć...
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
ODPOWIEDZ