chce spełnić marznie

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

mikolajpociecha
-#

chce spełnić marznie

Post autor: mikolajpociecha »

tak jak w temacie mam trzynaście lat i uwielbiam fotografie tradycyjną do tej pory fotografowałem od początku zenitem potem jakimś canonem a później musiałem przejść na cyfre bo kieszonkowe nie starczało na wszystko co chciałem teraz fotografuje cyfrowo ale w pewnym stopniu chciał bym wrócić do tradycyjnej fotografii ale nie chce już fotografować na 35mm chciałbym coś ze średniego formatu myślałem o mamyia 645e ma dobre opinie i nie przerasta mnie ceną. Chciał bym nią fotografować w studiu i w plenerze. co mylicie o tym aparaciku???? :-> :?: :?:
mayki
Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

czy to jakas prowokacja/kawał?? :-)

Post autor: Minolciarz1979 »

Dla mnie ten post coś zalatuje jakąś prowokacją. O ile pamietam, był jakiś czas temu post jakiegoś małolata (chyba tez miał 13 lat) co to niby modelki płaciły mu za sesje, a posty świadczyły, że kompletnie nie ma pojęcia o fotografii...
może się tylko czepiam...
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 21:30 przez Minolciarz1979, łącznie zmieniany 1 raz.
Malfas
-#

Post autor: Malfas »

a ja sie zastanawiam
człek robił w wieku powiedzmy 11 lat zenitem, w wieku 12.5 przesiadł sie na cyfre bo nie było go stac na zabawę wiec przesiadł się na cyfre, ale skąd miał pieniadze na tą cyfrę?
moze jestem jakis dziwny człek, ale w wieku 13 lat........heh ja nie pamietam co wtedy robiłem, pamietam jedynie jak w wieku 14 lat przejechalem małym fiatem plac manewrowy poprawnie ( zdałbym egzamin ) tak czy siak swiat sie zmienił i dzis hm bogaci rodzice kupili cyfre, ale na filmy nie było? to mi sie dalej nie klei
Ostatnio zmieniony 04 paź 2011, 22:35 przez Malfas, łącznie zmieniany 1 raz.
roni_
-#

Post autor: roni_ »

Malfas cyfrówka to jest teraz w każdym domu. Naprawdę łatwiej kogoś przekonać, żeby wyłożył 2tys. na pstrykacza (choćby i na raty) którego każdy będzie potrafił obsłużyć i dzięki któremu będzie się miało setki fotek z wakacji niż 2 stówy na analoga i co chwilę kilkadziesiąt złotych na filmy oraz ich wywołanie (plus odbitki i skany) z których na początku na pewno większość będzie nadawała się do wyrzucenia.
Moje zdjęcia i takie tam: http://r0ni.digart.pl/
Malfas
-#

no ja niestety mam cofrowke w domu. wyłozyłem na nią nieco wiecej niz 2k, nikt w domu nie potrafi jej obsłuzyc, no procz siostry, ale ona tez ma cyfre z nizszej półki ale to tez lustro wiec juz nie kompakt.
nie mniej jednak ten post jest jakis taki dziwny, ja czekam na wiecej informacji
a co do tego co wybrac, to juz wałkowane na forum tysiac razy
Awatar użytkownika
slawoj
-#

Post autor: slawoj »

roni_ pisze:... cyfrówka to jest teraz w każdym domu ...
Na przykład w telefonie komórkowym (to chyba jest cyfrówka).
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez slawoj, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

slawoj pisze:
roni_ pisze:... cyfrówka to jest teraz w każdym domu ...
Na przykład w telefonie komórkowym (to chyba jest cyfrówka).
Chyba tak. Jak tak, to u mnie ze trzy się znajdą :shock:
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

Malfas pisze:to mi sie dalej nie klei
I słusznie - najpierw Zenit, brak kasy, więc cyfra (ciekawe jaka?) a teraz rzuca się na średni format... :-D Kolejne zdanie zaprzecza poprzedniemu :-) Nie warto się nad tym głowić, choć czuję, że dyskusja rozrośnie się do sporych rozmiarów, tak, jak w tamtym wątku, o którym wspomniałem.
Malfas
-#

jesli odnosnik do strony jest prawdziwy i to stron autora to

Mikołaj Pociecha...
Urodzilem sie w 1998 roku w Gdańsku w Polsce, w roku 2010 podjąłem Naukę w Zespole Szkól Plastycznych w Gdyni, obecnie kontynuję ją w Corran Colege w Ballymote – specjalizacja: Arts. W sidla fotografii wpadłem 3 lata temu zainspirowany moim zawodem i pasją mojego taty. W fotografii pasjonuje mnie pejzaż, makro oraz portret

dla mnie to dalej jakos takie dziwne
moze jednak niech autor nam cos wiecej powie?
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

co jakiś czas wyrastają takie kffiatki.. to tu, to tam (at ). albo ktoś rżnie głupa udając czecha, albo podcierając śpik - małolata. a najsmutniejsze w tym jest to że delikwent uważa ze jest zabawny.

faktycznie trzynastolatek :(
Awatar użytkownika
enthropia
-#

Post autor: enthropia »

A ja wiem dwie sprawy.
1. W wieku 13 lat to ja rzucałem kulkami ze śniegu w koleżanki z klasy.
2. Chyba znalazłem sposób na odmłodzenie się, bo też ostatnio postanowiłem sprzedać cyfrę i focić tylko na filmach.

Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Bartek.
mikolajpociecha
-#

Post autor: mikolajpociecha »

boże się tak wszyscy obruszają bo zapytałem o opinie aparatu. strona o mnie prawdziwa i interesuje się fotografią od prawie 4 lat. CO do cyfry była to chybryda nikona a średniego formatu chciałem poużywać w studiu taty:) nie była to żadna prowokacja albo coś takiego. przepraszam że mnie źle zrozumieliście. Pozdrawiam mikołaj
mayki
Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

mikolajpociecha pisze:chybryda
Zamiast prowokować na forum, lepiej zainteresuj się lekcjami języka polskiego, szczególną wagę przykładając do ORTOGRAFII... :-P
mikolajpociecha pisze:nie chce już fotografować na 35mm chciałbym coś ze średniego formatu myślałem o mamyia 645e
Co tam średniak, to dla amatorów tak jak cyfra, lepiej od razu jakiegoś LF, może Linhof czy Globica... :-P

Cytat z, rzekomo, twojej strony:
"Info o mnie
Mikołaj Pociecha...
Urodzilem sie w 1998 roku w Gdańsku w Polsce, w roku 2010 podjąłem Naukę w Zespole Szkól Plastycznych w Gdyni, obecnie kontynuję ją w Corran Colege w Ballymote – specjalizacja: Arts. W sidla fotografii wpadłem 3 lata temu zainspirowany moim zawodem i pasją mojego taty. W fotografii pasjonuje mnie pejzaż, makro oraz portret."

WOW - masz obecnie 13 lat, a już masz zawód i, jak dobrze liczę, już jesteś 3 szkole?? :-P (podstawówka, potem Zespół Szkół Plastycznych - to chyba szkoła średnia?? I teraz Corran Colege w Ballymote" Ja pier... fakin dzinius z ciebie :-P

Synek, myslisz, że ktoś to łyknie??? :-P Sorry, czy tatuś takiego zdolniachy kupił mu tylko "jakąś CHybrydę Nikona, zamiast co najmniej LF??? :-P
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 19:24 przez Minolciarz1979, łącznie zmieniany 1 raz.
dziurka1989
-#

Post autor: dziurka1989 »

Minolciarz1979

Mam pytanie co Ciebie a czy Ty umiesz obsłużyć Zenka powiedzmy 122 ? :D
Tylko się nie złość na mnie, bo z ciekawości pytam :)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2011, 20:04 przez dziurka1989, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

dziurka1989 pisze:czy Ty umiesz obsłużyć Zenka powiedzmy 122 ?
Nie, nie miałem tego w rękach i nie chcę na oczy widzieć, a tym bardziej dotykać :-D
ODPOWIEDZ