Nie wiem, ale w Poznaniu kilka razy byłem "na cle" i nigdy niczego sami nie otwierali. Zawsze pytali co jest w środku, zapisywali i obliczali. A ja płaciłem i już.
Trochę chyba demonizujecie tych biednych celników... :)
jak to się mówi w Kraju Warty: " Ordnung muss sein!". mojemu szwagroszczakowi raz czy dwa otworzyli paczkę z ChRL z jakąś elektroniką. nikt nie mówi, że dzieje się to nagminnie, ale że zdarzyć się może. a prawo Murphy'ego mówi, że może się zdarzyć w najmniej oczekiwanym momencie.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
J.A. pisze:Poza tym otwarcie paczki to nic nadzwyczajnego. Rozpakowania już samego towaru celnicy unikają właśnie ze wzdlędu na ewentualne ryzyko zniszczenia.
Dlatego napisałem, że moje żarówki na pewno były odpakowane - na szczęście im nic z tego tytułu nie grozi.
Baryt Adoramy (multigrade), który sprawdzałem - minimalnie cieńszy od ilforda MGIV, ale bez dramatu, efekt jak dla mnie absolutnie wystarczający.
Masz jak kupić? Kupuj :)
dzieki , narazie bralem tylko z bh photo ale adorama i bh maja jednak te wysylki dosc drogie , ciekawe swoja droga ile by wzieli za wysylke powiedzmy do pl rzedu okolo 15kg zabawek :) fakt ze przesylka express jak na wysylke zza oceanu (ups to ups :) ale mimo wszystko tanio nie jest , jesli wtedy wyszlaby ona okolo 300usd no to troche drogo , jednak brakuje opcji usps byloby taniej oj duzo , a na zabawy w poloneza czy tym podobne to jednak zamowienie musialoby byc naprawde duze
Tytułowy papier bardzo mnie zadowolił !!! Warto go sprowadzić, bo dużo tańszy, a jakością nie ustępuje swoim droższym (o wiele) odpowiednikom.
Poniżej, wywołany w G.262.