Aerofotoplenka Izopanchrom typ25L
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Mam okazję otrzymać całe 300 metrów filmu lotniczego Izopanchrom typ25L w rozmarze 35mm od Swemy. Niestety bez perforacji i nie wiem czy da radę użyć go gdzie indziej niż w jakiejś kamerze lotniczej (której nie mam). Może macie jakieś doświadczenia z tego typu filmami? Może jakiś radziecki cud techniki pozwala na użycie takich filmów? Cudów się nie spodziewam, ale jakby dało radę po taniości pobawić się to podjąłbym wyzwanie.
Załaduj w kasety a potem z adapterem do średniego formatu.
F100 + C33 + 45D + AF10 Super
- technik219
- -#
A kiedy została wyprodukowana ta "plenka"? w 1978 roku? W 1980?
Lux mea lex
Za koszt wysyłki. W zasadzie to ja nie mam ani w/w sprzętu, ani nie wiem jak to naświetlać, nie wiem ile to już po dacie produkcji i nie wiem jak to wywoływać, nie wiem jaki obrazek na tym wychodzi. Jeśli nie uda się mi uzupełnić braków w wiedzy (i sprzęcie) to taśma posłuży do ćwiczeń zakładania filmu z puszki do kasetki.
Masz jakieś doświadczenia w temacie, którymi chcesz się podzielić z żółtodziobem? :)
Masz jakieś doświadczenia w temacie, którymi chcesz się podzielić z żółtodziobem? :)
Pozwoliłem sobie na ironię - darczyńca pozbędzie się nie ponosząc kosztu utylizacji