Acros v2
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Acros v2
Już było dziś o tym na forum w tym wątku:
koniec-fuji-fp-100c-t11337-15.html
Mam 5 szpulek w lodówce starego Acrosa
Specjalny przepis na Acrosa Yoonson'a (z archiwum AT):
koniec-fuji-fp-100c-t11337-15.html
Mam 5 szpulek w lodówce starego Acrosa

Specjalny przepis na Acrosa Yoonson'a (z archiwum AT):
negatyw [Fuji Acros 100*] (nie pytaj dlaczego) naświetlony w okolicy 3asa z czerwonym filtrem. wołany w r09 1+100 22*C 5min i 20sek w ciągłym mieszaniu.
*przypis
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Acros v2
Jakoś wszystkie te artykuły wieszczące powrót Acrosa ignorują istotną informację zawartą w komunikacie Fujifilim. Otóż nowe filmy w formacie 35mm oraz 120 mają pojawić się na jesieni wyłącznie na rynku japońskim. Wprowadzenie ich na inne rynki ma być dopiero uzależnione od popytu w Japonii.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Acros v2
A ja nie miałem z nim do czynienia więc nie mam zdania

Acros v2
Moim zdaniem daje bardzo analityczny obrazek. Jak cyfra w trybie cz-b. Poza tym na dziwne uczulenie spektralne. np. blond włosy mojej partnerki wyszły jakieś ciemne. Być może taka charakterystyka dedykowana bardziej wschodnim karnacjom (jak w przypadku Pro 400H)
Acros v2
Analityczny obrazek, bo z bardzo małym ziarnem (prawidłowo wywołany i nie prześwietlony negatyw ma ziarno prawie niezauważalne). Efekt osiągnięty dzięki autorskiej technologii Fuji ( technologie Sigma Crystal i Super Uniform Fine-Grain, znacznie zwiększająca ilość światła przechwytywanego przez ziarno filmu - cokolwiek by to nie znaczyło

Poniżej Acros w Ultrafinie Plus 1+4
Acros v2
Ano właśnie, tylko jak szybkozmienna pogoda jest, a i wiele obrazków w różnych warunkach na jednej rolce, to potem złość ogarnia... Ale fakt faktem, że jak "dobrze wszystko usiądzie" to gęsia skórka i kocie mruczenie (-:
Acros v2
@pelovsky, nie będę dodawał, że moim zdaniem, bo po pierwsze, to jest chyba zrozumiałe, po drugie - piszę absolutnie dogmatycznie, Across jest najlepszy na świecie i tyle. równie dobrze możesz mi powiedzieć, że nie pasuje ci hp5 bo cośtam albo txp320 bo cośtam innego...co nie zmienia faktu, że to również są najlepsze negatywy na świecie, tylko w innych zastosowaniach. na fomie, chociaż tanio, wszystkiego nie uciągniesz;-)
ps. lubię fomę ale też poszczególne materiały w poszczególnych zastosowaniach, żeby nie było!
ps. lubię fomę ale też poszczególne materiały w poszczególnych zastosowaniach, żeby nie było!