500px i podobne
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
500px i podobne
Cześć, mam pytanie do bardziej zorientowanych w temacie portali typu 500px. Na co zwracać uwagę przy zakładaniu konta, jak interpretować poszczególne licencje, kiedy zacząć zarabiać kokosy : )))? Proszę o jakieś sugestie co do wyboru portalu, zarówno w kontekście jakości fotografii jak i możliwości zarobkowania ; ).
ff, mf, lf
- morotegari
- -#
500px i podobne
Kokosów nie będzie, zapomnij 
Ja jestem na istockphoto od 2008 roku, czasem coś wrzucę- mam jakieś 200 zdjęć. Wszystkie "analogowe".
Od tamtej pory zarobiłem ok. 240 dolców. Co jakiś czas coś się sprzeda za śmieszne grosze (najczęściej 0,28 USD)...
Jeżeli chcesz coś zarobić, to trzeba poświęcić ogrom czasu. Przemyśl to jeszcze raz.

Ja jestem na istockphoto od 2008 roku, czasem coś wrzucę- mam jakieś 200 zdjęć. Wszystkie "analogowe".
Od tamtej pory zarobiłem ok. 240 dolców. Co jakiś czas coś się sprzeda za śmieszne grosze (najczęściej 0,28 USD)...
Jeżeli chcesz coś zarobić, to trzeba poświęcić ogrom czasu. Przemyśl to jeszcze raz.
500px i podobne
No tak, poniosło mnie ; ). Chyba wezmę się za śluby ; ). A poważniej, interesują mnie miejsca typu Art Limited, gdzie sporo jest prac na wysokim poziomie, niekoniecznie będących fotografiami. Generalnie chodzi o coś bardziej ambitnego, co by to nie znaczyło : ). Dzięki za odzew, morotegari.
ff, mf, lf
500px i podobne
Kiedyś analizę jakąś a propos stockòw czytałem średnio poniżej 10-15k zdjęć nie ma z tego rozsądnych pieniędzy niestety
Wysłane z mojego C6833 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C6833 przy użyciu Tapatalka
500px i podobne
Ale podrążę jeszcze chwilę- które rozwiązania są korzystniejsze pod kątem licencji, bo rzecz polega na tym, żeby sie nie dać okpić : )?
ff, mf, lf
500px i podobne
Obawiam się że wszystko to będzie dokładnie to samo...
-
- -#
500px i podobne
także się tego obawiam