Prace techniczne

Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, Michał Kowalski, slawoj, zladygin

aka
-#
Posty: 1772
Rejestracja: 11 maja 2017, 09:36
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: aka » 30 sty 2020, 16:13

Michał Kowalski pisze:
30 sty 2020, 15:42
ok a jakies konkrety... blad jest po wejsciu w post? logowanie? :) poszukam
"Pętla przekierowań

Podczas łączenia z serwerem „www.korex.net.pl” wystąpił błąd.

Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek."

Wyświetla się główna strona i po kliknięciu w "forum" strona z komunikatem j.w. Win, Firefox, okno prywatne.

Awatar użytkownika
jac123
-#
Posty: 1285
Rejestracja: 11 maja 2008, 20:53
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: jac123 » 30 sty 2020, 17:06

Otóż to. Sprawdziłem w domu - to samo. Tutaj mam najnowszego windowsa i firefoxa.
Można wejść na stronę , ale wszystkie wątki są niedostępne (i logowanie również). Komunikat jak wyżej.

aka
-#
Posty: 1772
Rejestracja: 11 maja 2017, 09:36
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: aka » 30 sty 2020, 17:58

jac123 pisze:
30 sty 2020, 17:06
Tutaj mam najnowszego windowsa i firefoxa.
W Chrome, w trybie incognito jest ok!

zladygin
-# mod
Posty: 853
Rejestracja: 02 gru 2014, 16:59
Lokalizacja: Zakopane/Jordanów
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: zladygin » 30 sty 2020, 20:06

Windows 7 service pack 1, Firefox 72.0.2 (64 bity) - bez problemu
aka, co to jest "okno prywatne"?

aka
-#
Posty: 1772
Rejestracja: 11 maja 2017, 09:36
Lokalizacja: Warszawa
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: aka » 30 sty 2020, 20:14

zladygin pisze:
30 sty 2020, 20:06
aka, co to jest "okno prywatne"?
Ctr+Shift+P albo w menu ikona-opaska zorro. Taka niby ochrona przed intruzami:
"
Firefox czyści historię wyszukiwania i przeglądania po wyłączeniu programu lub zamknięciu wszystkich kart i okien w trybie przeglądania prywatnego. Chociaż nie czyni to użytkownika anonimowym wobec stron internetowych ani dostawcy Internetu, to ułatwia zachowanie prywatności przed pozostałymi użytkownikami komputera.
"
Czyli żona nie wyśledzi co mąż przeglądał ;-)

Awatar użytkownika
jac123
-#
Posty: 1285
Rejestracja: 11 maja 2008, 20:53
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: jac123 » 30 sty 2020, 21:39

zladygin pisze:
30 sty 2020, 20:06
Windows 7 service pack 1, Firefox 72.0.2 (64 bity) - bez problemu
aka, co to jest "okno prywatne"?
Przecież nie wiesz co to jest "okno prywatne", więc co jest ok?
Bo my tu dyskutujemy o prywatnych oknach, które właśnie nie są ok.

Awatar użytkownika
jac123
-#
Posty: 1285
Rejestracja: 11 maja 2008, 20:53
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: jac123 » 03 lut 2020, 23:16

W starym Windowsie XP jest ten sam problem, ale w normalnym trybie (tzn. nie prywatnym).

zladygin
-# mod
Posty: 853
Rejestracja: 02 gru 2014, 16:59
Lokalizacja: Zakopane/Jordanów
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: zladygin » 05 lut 2020, 13:56

jac123 pisze:
30 sty 2020, 21:39
zladygin pisze:
30 sty 2020, 20:06
Windows 7 service pack 1, Firefox 72.0.2 (64 bity) - bez problemu
aka, co to jest "okno prywatne"?
Przecież nie wiesz co to jest "okno prywatne", więc co jest ok?
Bo my tu dyskutujemy o prywatnych oknach, które właśnie nie są ok.
No tak. dałem plamę. :oops:
Sprawa chyba jest bardziej skomplikowana. U mnie w odpowiedzi na adres koreksowy pojawia się menu bez jakiejkolwiek grafiki i układu tabelowego, dopiero później informacja o zapętleniu.

Awatar użytkownika
jac123
-#
Posty: 1285
Rejestracja: 11 maja 2008, 20:53
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: jac123 » 05 lut 2020, 19:28

Eee tam spoko, nie trzeba zaraz składać samokrytyki, te czasy już minęły. :-P
U mnie też czasami (w ww przypadkach) pojawia się Koreks bez grafiki...

Awatar użytkownika
Michał Kowalski
-#
Posty: 520
Rejestracja: 13 sty 2007, 16:38
Lokalizacja: PL
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: Michał Kowalski » 06 lut 2020, 12:29

Ok przyszło mi jeszcze jedno do głowy - zobaczcie teraz - oczywiscie najpierw wyczysccie cache itp....
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna

Awatar użytkownika
jac123
-#
Posty: 1285
Rejestracja: 11 maja 2008, 20:53
Lokalizacja: Polska
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: jac123 » 06 lut 2020, 14:35

No niestety dalej to samo. Musi być jakaś grubsza sprawa ... :-(

Awatar użytkownika
4Rider
-#
Posty: 3631
Rejestracja: 19 kwie 2018, 12:34
Lokalizacja: Warmia
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: 4Rider » 06 lut 2020, 14:45

A u mnie jak zwykle wszystko w porządku, dziwne 8-)
"As one forever searching
For landscapes serene..."

Galeria 4R: https://www.flickr.com/photos/4rider

Awatar użytkownika
powalos
-#
Posty: 992
Rejestracja: 02 mar 2007, 21:42
Lokalizacja: Stęszew (pyrlandia)
Płeć:

Prace techniczne

Post autor: powalos » 06 lut 2020, 15:52

U mnie, w oknie prywatnym, nadal pętla przekierowań (W8.1, lisek)
Fan Pentax'a.

Awatar użytkownika
bakulik
-#
Posty: 244
Rejestracja: 08 cze 2018, 13:14
Lokalizacja: Rumia
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: bakulik » 06 lut 2020, 15:54

Problem z pętlą przekierowań powodują arkusze stylów i favicon, zwracany jest nagłówek HTTP/2.0 301 Moved Permanently i następuje przekierowanie na ten sam adres.

Kod: Zaznacz cały

http://www.korex.net.pl/forum/styles/quarto_red_light/theme/responsive.css?v=3.2
Host: www.korex.net.pl
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:72.0) Gecko/20100101 Firefox/72.0
Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,*/*;q=0.8
Accept-Language: pl,en-US;q=0.7,en;q=0.3
Accept-Encoding: gzip, deflate
DNT: 1
Connection: keep-alive
Cookie: __cfduid=d4067fabb6c9581425e9e183fa18e33901580997969; phpbb3_iidy4_u=1; phpbb3_iidy4_k=; phpbb3_iidy4_sid=d02da483fd6487fd816b558302a8b695
Upgrade-Insecure-Requests: 1
GET: HTTP/2.0 301 Moved Permanently
date: Thu, 06 Feb 2020 14:22:59 GMT
content-type: text/html
location: http://www.korex.net.pl/forum/styles/quarto_red_light/theme/responsive.css?v=3.2
vary: User-Agent, Accept-Encoding
x-turbo-charged-by: LiteSpeed
cache-control: max-age=14400
cf-cache-status: HIT
age: 1010
expect-ct: max-age=604800, report-uri="https://report-uri.cloudflare.com/cdn-cgi/beacon/expect-ct"
server: cloudflare
cf-ray: 560dc786cbb4b875-WAW
X-Firefox-Spdy: h2
Co ciekawe, gdy występuje przekierowanie, zwracany jest nagłówek protokołu HTTP/2.0, a gdy strona ładuje się normalnie, wtedy protokołu HTTP/1.1. Dla tego pierwszego (2.0) włączona jest obsługa SPDY. Gdy ją wyłączyć w ustawieniach Firefoxa (about:config -> network.http.spdy.enabled.http2 lub ogólnie network.http.spdy.enabled przestawione na false), wtedy wszystko działa.

Widzę, że strona śmiga na Cloudflare, może tam jest problem.
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła

zladygin
-# mod
Posty: 853
Rejestracja: 02 gru 2014, 16:59
Lokalizacja: Zakopane/Jordanów
Płeć:
Kontakt:

Prace techniczne

Post autor: zladygin » 06 lut 2020, 15:57

:shock:

ODPOWIEDZ