Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, slawoj, Jerzy

rysiek1996
-#
Posty: 87
Rejestracja: 22 paź 2016, 18:58

Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Post autor: rysiek1996 » 08 mar 2018, 13:04

Jak w temacie. Jak z nich kożystać i do czego służą?

Awatar użytkownika
Henry
-#
Posty: 864
Rejestracja: 24 sty 2008, 19:00
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć:

Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Post autor: Henry » 08 mar 2018, 15:17

Do gripa - na nim jest stopka na lampę.

Awatar użytkownika
rbit9n
-# mod
Posty: 4146
Rejestracja: 07 mar 2007, 21:18
Lokalizacja: Rzeszów
Płeć:
Kontakt:

Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Post autor: rbit9n » 08 mar 2018, 21:23

e, chyba nie. tam są tylko kołki ustalające pozycję chwytu, względem korpusu.

https://www.camleyphotographic.com/shop ... n-4e-5540/

https://www.keh.com/shop/bronica-speed- ... 65569.html

zaś styki służą do komunikacji z motorem.

https://www.keh.com/shop/bronica-sq-sqa ... 66956.html

rysiek1996
-#
Posty: 87
Rejestracja: 22 paź 2016, 18:58

Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Post autor: rysiek1996 » 08 mar 2018, 23:12

Rozumiem że że te urządzenia są kąpaktybilne z Bronicą SQ, SQ-A, SQ-Ai?

Awatar użytkownika
Henry
-#
Posty: 864
Rejestracja: 24 sty 2008, 19:00
Lokalizacja: Olsztyn
Płeć:

Styki/gniazdo synchronizacyjne pod korpusem Bronici SQ

Post autor: Henry » 09 mar 2018, 10:04

W mojej SQ-A jest tylko jeden styk i to do lampy. Ewentualny napęd jest tylko przez korbkę.

ODPOWIEDZ